گزارش عفو بین الملل از نقض گسترده حقوق زندانیان فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش ایرنا، این سازمان مستقر در لندن در این گزارش كه با عنوان 'قحطی عدالت؛ بازداشت بدون محاكمه فلسطینی ها توسط اسراییل' منتشر شد، تاكید كرده است: اسراییل باید همه فلسطینی هایی را كه تحت مقررات موسوم به 'بازداشت های اجرایی' زندانی كرده است، آزاد كند و یا با مشخص كردن اتهامات آنان، بصورت منصفانه این زندانیان را محاكمه كند.

در این گزارش نقض گسترده حقوق زندانیان فلسطینی، شكنجه و آزار و اذیت آنان با استناد به مقررات 'بازداشت های اجرایی'، در گفت و گو با خانواده های زندانیان، فعالان حقوق بشری، زندانیان سابق و مقامات اسراییلی، مستندسازی شده است.

مقامات رژیم صهیونیستی با استناد به مقررات موسوم به 'بازداشت های اجرایی' كه میراث استعماری انگلیس در سرزمین های اشغالی فلسطین است، بدون محاكمه و حتی طرح اتهام مشخص، فلسطینی ها را برای مدت نامعلوم در شرایط غیرانسانی و سلول های انفرادی نگهداری می كنند و به وكلا و خانواده هایشان نیز اجازه ملاقات نمی دهند.

سازمان عفو بین الملل در گزارش خود با تاكید بر اینكه 'بی عدالتی و مخفیكاری بازداشت های اجرایی را فراگرفته است'، نوشت: فلسطینی های بازداشت شده بر اساس این مقررات همچون بسیاری دیگر از زندانیان فلسطینی هدف انواع نقض حقوق بشر نظیر شكنجه و بدرفتاری در جریان بازجویی ها و برخوردهای خشن و تحقیر آمیز در دوره بازداشت مواجه هستند.

'زندانیان فلسطینی حتی به خاطر اعتصاب غذا و دیگر انواع اعتراضات، هدف اقدامات تنبیهی زندانبانان قرار می گیرند... محرومیت از ملاقات با خانواده ها، حبس در سلول های انفرادی، انتقال اجباری و اخراج (از خانه هایشان) از دیگر انواع بدرفتاری ها با زندانیان فلسطینی و خانواده هایشان است.'

در این گزارش آمده است: این گونه اقدامات در مغایرت با الزامات اسراییل برای اجرای مقررات بین المللی و قوانین حقوق بشری قرار دارد. اسراییل وظیفه دارد كه حق برخورداری از محاكمات منصفانه را رعایت كند و اقدامات موثری را برای پایان دادن به شكنجه زندانیان و بدرفتاری با آنان به عمل آورد.

گزارش افزوده است: اسراییل همچنین باید به خانواده های زندانیان فلسطینی اجازه ملاقات بدهد و انتقال و اخراج اجباری آنان را متوقف كند. اسراییل موظف است درباره نقض حقوق بشر تحقیق كند و مرتكبان این گونه اعمال را به دست عدالت بسپارد و به قربانیان غرامت پرداخت كند.

'ان هریسون' معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل گفت: سازمان عفو بین الملل چندین دهه است كه به اسراییل تاكید می كند به 'بازداشت های اجرایی' پایان دهد و زندانیان بلاتكلیف را یا آزاد كند و یا اتهامات مشخص و قابل شناسایی بر اساس قوانین بین المللی را علیه آنها اعلام كند.

وی افزود: تا پایان ماه آوریل(اوایل اردیبهشت) حداقل 308 فلسطینی بر اساس مقررات 'بازداشت های اجرایی' در زندان های اسراییل بودند كه در میان آنان 24 نفر از اعضای مجلس قانونگذاری فلسطین از جمله رییس مجلس نیز حضور دارند. فعالان حقوق بشری، روزنامه نگاران، دانشجویان و كاركنان مراكز آموزش عالی از دیگر زندانیان فلسطینی هستند كه بر اساس همین مقررات بلاتكلیف در بازداشت به سر می برند.

سازمان عفو بین الملل با اشاره به اعتصاب غذای اعتراضی زندانیان فلسطینی طی ماههای گذشته، نوشت: اعتصاب غذای طولانی زندانیانی نظیر 'خضر عدنان' و 'هنا شلبی' موضوع 'بازداشت های اجرایی' را در مقابل چشمان جامعه بین المللی قرار داد. این حركت اعتراضی بدون خشونت سپس با اعتصاب غذای گسترده زندانیان فلسطینی(حدود دو هزار زندانی) همراه شد.

با اینكه پس از موافقتنامه امضاء شده با وساطت مصر زندانیان فلسطینی اعتصاب غذای خود را در ماه گذشته به حالت تعلیق درآوردند و رژیم اسراییل نیز موافقت كرد كه زندانیان بدون اتهام را آزاد كند، ممنوعیت ملاقات خانواده های زندانیان را بردارد و به بازداشت فلسطینی ها در سلول های انفرادی پایان دهد، ولی این وعده ها عملی نشده است.

خانم هریسون معاون بخش خاورمیانه و شمال آفریقای عفو بین الملل در این باره گفت: به رغم گزارش های رسانه ای مبنی بر موافقت مقامات اسراییلی با آزادی بازداشت شدگان بر اساس مقررات اجرایی، اطلاعات رسیده به عفو بین الملل حكایت از این دارد كه وضعیت تغییری نكرده و بازداشت شدگان همچنان بدون اتهام و محاكمه در حبس نگهداری می شوند.

وی افزود: اسراییل در این مدت حداقل دستور 'بازداشت اجرایی' و بدون محاكمه 30 نفر را تمدید كرده و حداقل سه دستور جدید اجرایی نیز در زمینه بازداشت فلسطینی ها صادر كرده است.

در گزارش سازمان عفو بین الملل به وضعیت یكی از فوتبالیست های تیم فلسطین كه از سه سال پیش در زندان رژیم صهیونیستی به سر می برد نیز اشاره شده و آمده است: 'محمد سرساك' در اعتراض به بازداشت بدون اتهام و بدون محاكمه خود از حدود 70 روز قبل دست به اعتصاب غذا زده است... زندگی او كه در حال حاضر در بهداری زندان بستری است در معرض تهدید جدی قرار دارد. بهداری زندان نمی تواند خدمات تخصصی پزشكی را كه وی در حال حاضر به آن نیاز دارد، ارائه كند.

در بخش دیگری از این گزارش از رژیم صهیونیستی خواسته شده است كه استفاده از مقررات 'بازداشت های اجرایی' را برای سركوب فعالیت های مشروع و مسالمت آمیز فعالان مدنی و مدافعان حقوق بشر در سرزمین های اشغالی فلسطین، متوقف كند.

بر اساس گزارش سازمان غیردولتی 'همبستگی با فلسطین' در انگلیس، در حال حاضر بین چهار هزار و 500 تا پنج هزار فلسطینی در زندان های اسراییل به سر می برند كه بسیاری از آنان نه محاكمه شده اند و نه حتی بطور رسمی اتهامی علیه شان مطرح شده است.

بر اساس این گزارش، سالانه حدود 700 كودك فلسطینی نیز فقط به اتهام پرتاب سنگ به سوی نظامیان اشغالگر بازداشت می شوند كه علاوه بر مواجه شدن با بدرفتاری های متعدد، بین یك تا چهار ماه را نیز در بازداشتگاه های اسراییل سپری می كنند.

'جرارد هورتون' وكیل استرالیایی و عضو كانون 'دفاع از كودكان فلسطین' نیز چندی پیش در یك نشست عمومی در لندن گفت: صدها كودك و نوجوان فلسطینی در زندان های رژیم اسراییل با انواع شكنجه و بدرفتاری مواجه هستند.

وی با اشاره به گزارشی كه با حمایت اتحادیه اروپا درباره وضعیت كودكان زندانی فلسطین تهیه شده است، افزود: سربازان اسراییلی شبانه و بصورت كاملا وحشیانه به خانه های فلسطینی حمله می كنند تا كودكان و نوجوانان را به دلیل پرتاب سنگ به سوی نظامیان اشغالگر بازداشت كنند.

وی اظهارداشت: این اتفاق تقریبا هر شب تكرار می شود و سربازان اسراییلی با ورود غیرقانونی به منازل فلسطینی ها كودكان و اعضای خانواده هایشان را با خشونت تمام دستگیر می كنند.

'نظامیان اسراییلی به اعضای خانواده و كودكان، چشم بند و دست بند می زنند و آنان را به داخل خودروهای نظامی پرتاب می كنند، در حالی كه بعضی از این كودكان فقط 12 سال سن دارند.'

وی ادامه داد: این كودكان برای بازجویی به اداره پلیس و سپس به مكانی نامعلوم منتقل می شوند. ما بسیار تلاش كردیم از دولت اسراییل در مورد این مراكز مخفی بازجویی، سوال كنیم كه آنها هر بار به خاطر آنچه كه مسائل امنیتی می خواندند از پاسخگویی به ما سر باز زدند.

آقای هورتون گفت: در تحقیقات ما مشخص شد كه در این بازجویی ها كودكان به روش های مختلف شكنجه و مجبور به اعتراف می شوند. در این بازجویی ها تقریبا 75 درصد كودكان كتك می خورند. این ضرب شتم می تواند سیلی به صورت (متداول ترین فرم تنبیه)، لگد به بدن، پرتاب از صندلی و دیگر شیوه های تنبیه فیزیكی باشد.

همچنین طبق یافته های این وكیل استرالیایی، در جریان این بازجویی ها اكثر كودكان فلسطینی وادار به اعترافات اجباری می شوند و نظامیان اسراییلی آنها را مجبور می كنند برگه های اعتراف را كه به زبان عبری است و كودكان فلسطینی حتی متوجه محتوای آن نمی شوند، امضا كنند.

این عضو كانون دفاع از كودكان فلسطینی اظهارداشت: پس از این اعترافات اجباری، كودكان برای محاكمه به دادگاه های اسراییل منتقل می شوند كه تقریبا بیش از 98 درصد آنان نیز توسط دادگاه مجرم شناخته می شوند.

آقای هورتون در مورد تاثیرات مخرب این بازداشت ها بر روی كودكان فلسطینی نیز گفت: طبق تحقیقاتی كه ما با كمك روانپزشكان و پزشكان انجام دادیم این بازداشت ها تاثیرات منفی بسیاری بر جسم، روح و شخصیت كودكان می گذارد كه برای سال ها باقی می ماند.

وی افزود: این گزارش بطور مستند و طی چهار سال و با بررسی بیش از 300 پرونده، تهیه شده است كه در آن علاوه بر مصاحبه با كودكان و خانواده های فلسطینی، پزشكان و روانپزشكان، از اعترافات برخی از نظامیان جدا شده اسراییلی نیز استفاده شده است. همچنین سازمان های مختلف مدنی و حقوق بشری در این زمینه با ما همكاری داشته اند.

اروپام**345





:: برچسب‌ها: عکاسی , انگلستان ,
:: بازدید از این مطلب : 472
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: