نمایشگاه 'ساخت ایران' در لبنان، نمره قبولی گرفت
نوشته شده توسط : ipxrxt

به گزارش ایرنا از بیروت، نمایشگاه اختصاصی كشورمان در مدت فعالیت خود مورد استقبال مردم لبنان قرار گرفت و در مدت برگزاری نمایشگاه، بالغ بر 30 هزار نفر از اقشار مختلف مردم لبنان از توانمندی های صنعتی، تجاری، كشاورزی و... ایران در نمایشگاه، بازدید نمودند.

پیش از این چند بازرگان مقیم لبنان اقدام به برگزاری نمایشگاه محصولات ایرانی در اماكنی نامناسب می كردند كه بیشتر به بازارهای مكاره شباهت داشت اما سفارت كشورمان با كمك وزارت تجارت، صنعت و معدن امسال با تعطیل كردن نمایشگاههایی كه بیشتر حالت فروشگاه را داشتند، خود بانی برگزاری اولین نمایشگاه معرفی( و نه فروش) محصولات ایرانی شدند.

هرچند نقاط ضعفی نیز در برگزاری این نمایشگاه به چشم می خورد اما می توان برگزاری اولین نمایشگاه محصولات ایرانی در بیروت را گامی مهم و نسبتا موفق ارزیابی كرد كه امید آن می رود در سال های آتی به شكل گسترده تری ادامه یابد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در بیروت و قائم مقام وزیر صنعت و معدن در تمام روزهای برگزاری نمایشگاه در محل نمایشگاه حاضر شده و از نزدیك با بازدیدكنندگان و غرفه داران در ارتباط بودند.

بازرگانان ایرانی حاضر در این نمایشگاه همچنین موفق شدند با بازرگانان لبنانی مقیم داخل و یا مقیم آفریقا و آمریكای لاتین توافقاتی برای عقد قراردادهای ارزشمند تجاری داشته باشند و می توان گفت نمایشگاه به اهداف پیش بینی شده دست یافته است.

بازدید وزاری صنایع، كشاورزی و تجارت را از دیگر نقاط قوت این نمایشگاه می توان برشمرد.

** استقبال از نمایشگاه خوب بود

'قصابیان' مسئول غرفه شركت صنایع غذایی 'اتكا' كه در بسیاری از نمایشگاه های داخلی و بین المللی از بیش از 10 سال پیش تا كنون حضور داشته، این نمایشگاه را به نسبت در رده بسیار خوبی ارزیابی می كند و دلیل این امر را اختصاصی بودن آن می داند.

وی از نظر بازدید و استقبال از سوی مردم لبنان نیز این نمایشگاه را مثبت ارزیابی می كند، به شكلی كه در روزهای دوم و سوم نمایشگاه كه حتی روز تعطیل هم نبوده اند، زیادی بازدیدكنندگان به حدی بوده كه حتی فرصت نشستن و استراحت نیز به غرفه داران نمی داد.

وی می افزاید: این نمایشگاه را با نمایشگاه های بازرگانی كه موسسات از تمام كشورها شركت می كنند، نباید مقایسه كرد و باید گفت كه به عنوان یك نمایشگاه اختصاصی از یك كشور نمره خوبی می گیرد.

قصابیان كه استقبال گسترده مردم را نشاندهنده تبلیغات خوب و زیاد برگزار كنندگان نمایشگاه می داند، ادامه می دهد: انتقاداتی نیز نسبت به نمایشگاه وارد بوده كه اصلی ترین آن این است كه این نمایشگاه در سطح توان بالای ایران نیست و در بسیاری از صنعت های مهم از جمله شوینده ها و صنایع دارویی كه كشور ما در آنها حرف های زیادی برای گفتن داشته و بازار لبنان نیز پذیرای آنهاست، نماینده ای نداریم.

** جای خالی كالاهای استراتژیك

وی با اشاره به اینكه در این نمایشگاه ظاهرا سعی شده اقلام سنتی كه در لبنان بازار خوبی داشته مانند فرش و خشكبار و نقره جات بیشتر به نمایش گذاشته شود، افزود: جا داشت كه كالاهای استراتژیك همچون پتروشیمی كه ایران در آنها حرف برای گفتن دارد نقش پررنگ تری در نمایشگاه بیروت داشت و در كل بهتر بود كه تنوع غرفه ها بیشتر می بود.

مسئول صادرات این شركت مواد غذایی افزود: من اصلا پیش از سفر به لبنان، به عنوان یك بازار بالقوه نسبت به این كشور نگاه نمی كردم، اما هم اكنون نظرم كاملا عوض شده و با برخوردهایی كه با تجار لبنانی داشتم، متوجه شدم كه می توان برای حضور قوی در بازار لبنان برنامه ریزی جدی كرد.

وی با اشاره به اینكه بسیاری از مراجعان و بازدیدكنندگان به دنبال خرید محصولات ایرانی وارد اینگونه نمایشگاه ها می شوند، افزود: پیشنهاد من این است كه در كنار این نمایشگاه در سال های آتی بخشی نیز برای فروش در نظر گرفته شود كه وقت و انرژی غرفه دار و بازدید كننده هدر نرود.

قصابیان در پایان سخنانش با انتقاد از اینكه برخی از شركت كننده ها اقدام به خورده فروشی در نمایشگاه می كنند، افزود: به نظر من بهتر است كه جلو اینگونه كارها گرفته شده و بخشی خاص برای آنها در نظر گرفته شود، چرا كه این امر، كلاس كار نمایشگاه را كه در صدد كسب بازار و امضای قرار داد با شركت هاست، از میان می برد.

** لبنان جلوتر از ایران در تاسیس شهرك های گلخانه ای

'مجید خلیلی تهرانی' نیز كه بنیانگذار شهرك گلخانه ای 'آوه' در استان مركزی بوده و حدود یك سالی بیشتر از تاسیس این شهرك نمی گذرد نیز با مثبت ارزیابی كردن این نمایشگاه گفت: با اقلیمی كه از لبنان مشاهده كردم، می بینم كه این كشور از نظر تاسیس شهرك های گلخانه ای وضعیت بسیار مناسب تری به نسبت ایران داشته و در صورت وجود حمایت های مسئولین می توان این امر را در لبنان نیز گسترش داد و نتیجه گرفت.

وی با ابراز تاسف از اینكه مراجعان و بازدیدكنندگان لبنانی نسبت به ایجاد این طرح در لبنان تمایل زیادی نشان نداده ولی برخی از آنها ابراز آمادگی كردند كه در این شهرك گلخانه ای در ایران سرمایه گذاری كنند، افزود: به طور كلی در خصوص نمایشگاه، هم اكنون نمی توان نظر خاصی داد و باید دید كه چه دستاوردهایی خواهد داشت، هم اكنون محصولاتی ارایه شده و در مقابل لازم است كه منتظر واكنش طرف مقابل بود.

خلیلی تهرانی با تاكید بر اینكه توانمندی های ایران بسیار بالاتر از آن چیزی است كه در نمایشگاه ساخت ایران ارایه شده است، خاطر نشان كرد: برای مثال تنها دو دستگاه خودرو در این نمایشگاه ارایه شده كه این كم ترین كیفیت صنایع خودروسازی ماست، ما خودروهای بسیار پیشرفته ای در سطح صنایع سبك و سنگین تولید می كنیم و بهتر بود كه از این نظر حضور قوی تری داشتیم.

وی با تاكید بر اینكه از نظر مكانی، این نمایشگاه با محدودیت هایی مواجه بود، گفت: برخی دستگاه هایی كه در صنایع سنگین ما تولید می شود، قابلیت این را دارد كه كل این نمایشگاه را پر كند و اگر ایران می خواست كه تمام توانمندی های خود را ارایه كند شاید حدود پنجاه برابر این فضا لازم بود.

** فصل مناسبی برای فروش فرش نیست

'سعید اناری' كه به نمایندگی از شركت سهامی فرش ایران در این نمایشگاه حضور پیدا كرده و مسئولیت غرفه این شركت را بر عهده داشت نیز گفت: از نظر وقت، زمان بسیار مناسبی برای این نمایشگاه انتخاب نشده چرا كه با توجه به اینكه به فصل گرما نزدیك می شویم، فرش در فصل تابستان به راحتی به فروش نمی رود.

وی با اشاره به اینكه برگزاری این نمایشگاه با امتحانات بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان نیزهمزمان بوده، افزود: این امر نیز تا حدودی بر روی بازدید خانواده ها از نمایشگاه می تواند تاثیر داشته باشد.

اناری با تاكید بر اینكه اینگونه نمایشگاه ها باید ادامه دار بوده و تبلیغات گسترده تری در این خصوص انجام شود، می افزاید: یكی از مهم ترین مسایلی كه سبب می شود كه تجار در این نمایشگاه ها شركت نكنند، مبلغ بالای گمرك و دیگر هزینه ها بوده و بهتر است تلاش شود كه اینگونه هزینه ها كم شود.

این كارشناس فرش افزود: از دیگر مسایلی كه سبب می شود تجار رغبت زیادی برای شركت در نمایشگاه ها نداشته باشند و در نتیجه تنوع حضور كاسته می شود، اوضاع نابسامان دلار در كشور ماست چرا كه عمده هزینه ها برای شركت در اینگونه نمایشگاه ها باید به دلار پرداخته شود و برای بسیاری مقرون به صرفه نیست كه شركت كنند.

** عربستان رقیب ما در لبنان است

همچنین 'سمیرا موسوی خواه' نماینده شركت شیمیایی كیمیاگران امروز نیز دلیل اصلی شركت در این نمایشگاه را همراهی با استاندار استان مركزی عنوان كرد و گفت: از نظر تجاری نمی توان این نمایشگاه را در سطح تجارت خیلی بالا دید، اما از نظر آشنایی با بازار دیگر كشورها و ایجاد ارتباط تجربه خیلی خوبی بود.

وی كه بر خلاف دیگران معتقد بود كه بهتر است تنوع در نمایشگاه كمتر شده و به شكل كلی نمایشگاه شكل تخصصی تری به خود بگیرد، افزود: اگر تعداد نمایشگاه ها بیشتر شده اما به شكلی كوچك تر و تخصصی تر هر صنف به ارایه محصولات و دستاوردهای خود اقدام كند، به نظر می رسد كه مخاطبان به شكلی راحت تر می توانند به هدف خود از این نمایشگاه ها برسند.

موسوی خواه با ابراز تاسف نسبت به اینكه لبنان صنایع پایین دستی به صورت گسترده نداشته، گفت: شركت ما تولیدكننده خوراك شركت های پایین دستی از جمله تولیدكنندگان صنایع شوینده است، بنابراین مخاطب زیادی در لبنان نداریم، اما در كل توانستیم خود را به عنوان یك تولید كننده ایرانی معرفی كنیم.

وی با اشاره به اینكه مشابه محصولات این شركت را شركت 'سابیك' عربستان نیز تولید می كند، اظهار داشت: ظاهرا واردات شركت سابیك برای مشتری های محدود لبنانی این محصولات، شامل مالیات نمی شود و در حالی كه كیفیت محصولات ما از این شركت بسیار بالاتر است، اما باز این مشتری ها ترجیح می دهند كه از عربستان كالای خود را تهیه كنند.

** نمایشگاه تا 80 درصد موفق بود

'محمود نادریان' تولید كننده دیگری كه در این نمایشگاه حاضر بود و در زمینه صنعت كود شیمیایی، مسئولیت غرفه شركت 'كیان ارژن' اراك را بر عهده داشت، گفت: این نمایشگاه از نظر كیفی بسیار مثبت ارزیابی می شود و اگر بخواهیم از صد به آن نمره بدهیم، نمره ای بیش از 80 را نصیب خود می كند.

وی با اشاره به اینكه وجود مشكلات و برخی عیب ها در اینگونه كارهای اجرایی بسیار طبیعی است، افزود: ما توانستیم در این نمایشگاه مخاطبان لبنانی خود را پیدا كنیم و این امر بسیار برای ما مثبت به حساب می آید.

نادریان افزود: برای بهبود وضعیت اینگونه نمایشگاه ها بهتر است كه تبلیغات تخصصی تری صورت بگیرد، چرا كه تبلیغات این نمایشگاه به شكل عام بوده و اگر تبلیغات تخصصی تر بشود و برای مثال تولیدات شركت های مختلف نیز در تبلیغات توضیح داده شود، برای افزایش بازدید كنندگان بسیار می تواند تاثیر گذار باشد.

به عنوان جمع بندی نهایی می توان گفت كه بازدید كنندگان لبنانی و غرفه داران ایرانی علی رغم برخی نقاط ضعف در اولین تجربه برگزاری این نمایشگاه در لبنان، از مدیریت، خدمات و محصولات عرضه شده در نمایشگاه، حضور مسئولین بخش های اقتصادی و تجاری سفارت در نمایشگاه و پاسخگوی آنها ابراز رضایت داشته و از مسئولین سفارت درخواست داشتند جلوی برگزاری بازارهایمكاره محصولات ایرانی در بیروت را بگیرد؛ بازارهای كه برای مدت یك تا سه ماه در مكانی غیر استاندارد، اقدام به عرضه كالاهای نامناسب و فرسوده ایرانی می كردند.

خاورم*2024**1030





:: برچسب‌ها: شب , به من ,
:: بازدید از این مطلب : 448
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 خرداد 1391 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: